Rijdoor.nl

 

De visie achter Rijdoor.nl

Kun je ook met emissieloze mobiliteit nog plezier beleven? Dat is het uitgangspunt voor Rijdoor.nl.

Hoe leer je een kleuter spinazie eten? Vertel je dan hoe gezond het is? Vaak is het effectiever om het leuk te maken. Door een ‘vliegtuig’ een ‘hangar’ in te laten vliegen bijvoorbeeld. 

Met duurzaam autorijden werkt het net zo! Willen we vergroenen, dan moeten we autorijden leuk maken. En dat is precies wat we met Rijdoor.nl willen bereiken. 

hmak

Tanken van diesel gaat veel sneller dan waterstof tanken en vele malen sneller dan snelladen. En of je het nu leuk vind of niet: op diesel kom je ook nog eens veel verder. 

Zero emission trucks moeten dus vaker naar een schaarse energy hub. En ze staan er langer.

We kunnen een langere laadtijd nog accepteren. Maar ook nog eens moeten wachten tot een voorganger gereed is doet wel erg veel pijn. 

Een transporteur

ElektriciTijdrit

Natuurlijk kun je een leuk evenement organiseren waarbij iedereen vertelt welke route ze moeten rijden. Maar wat als je het bepalen van de route aan de deelnemers overlaat? 

Met ElektriciTijdrit biedt Fast Concepts een uniek concept aan!

 

Hoe werkt het?

Deelnemers kunnen punten verdienen voor gereden kilometers. Ook kunnen ze punten verdienen voor het juist uitvoeren van opdrachten op specifieke lokaties.

Om het nog spannender te maken krijgen deelnemers een maximale tijd om bij de finish aan te komen.

H2 Rijders

Hoe zit het met de toepassing van waterstof voor mobiliteit? Anno 2020 waren er maar een paar merken die een waterstofpersonenauto op de Nederlandse markt aanboden. Het aantal stations waar je waterstof kon tellen was ver van de Nederlandse doelstelling van 20 verwijderd.

Waterstof voor mobiliteit roept veel emoties op. Waterstof moet voor de industrie worden gebruikt. Batterijen hebben een veel beter energetisch rendement dan waterstof. Roepen tegenstanders.

Vanuit nieuwsgierigheid naar de ontwikkelingen heeft Fast Concepts in 2020 H2rijders.nl opgericht.

24 uur Waterstof Challenge

 

Wat is de 24 uur Waterstof Challenge?

24 uur met jouw team in één auto op waterstof door Europa! Onderweg punten scoren voor elke gereden kilometer, tankbeurt, bezocht land én door opdrachten op lokatie uit te voeren.

 

Waarom?

Het evenement is ooit ontstaan vanuit de simpele vraag: kun je effectief met een waterstofauto door Europa? De eerste editie in 2017 leverde het antwoord: ja, dat kan zelfs heel prima!