Verdien de allerlaatste versie van de Senza Rumore!

Gék werd ik ervan: continu windgeruis moeten horen als ik op de fiets zat. Mijn racefiets hing ik aan de wilgen, het was gewoon niet leuk meer. Fietsritjes ging ik mijden: zowel in mijn eentje als met anderen: al fietsend een gesprek voeren was lastig, voor mij en voor mijn gesprekspartner. Afgelopen dinsdag testte ik een verbeterd prototype van Senza Rumore. Het resultaat was frappant: ik hoorde het knarsen van mijn fietsketting, ik hoorde een trainer aanwijzingen geven aan een sportgroep, ik hoorde weer een auto achter me aankomen rijden. Ik ging op de terugweg zelfs weer muziek streamen naar mijn hoortoestellen!

Wat is het probleem?

Wie wel eens iemand gebeld heeft die aan het fietsen was herkent het vast wel: als de wind in of langs de microfoon blaast, hoor je ruis. In de camerawereld plaatst men daarom accessoires over de microfoon die die windruis dempen.

Op de fiets blijkt een wollen muts goed te helpen, en op de racefiets helpt een soort capuchonmuts. Maar in de zomer een wollen muts dragen? Ik pas er voor.

Waarom Senza Rumore?

Voor hoortoestellen bestaat het niet: fabrikanten denken meer aan softwarematige oplossingen. Maar de resultaten ervan zijn voor mij (nog) onvoldoende. Hoe moeilijk kan het zijn dacht ik. Dan maak ik zelf wel wat. Mijn schoonzus zette de eerste prototypes op haar naaimachine in elkaar.

Dat bleek lastiger dan gedacht. Hoewel de eerste resultaten veelbelovend zijn was duidelijk dat er veel moest worden onderzocht:

  • Pasvorm – makkelijk bevestigen
  • Materiaalkeuze – hoe comfortabel zit het? Dempt het de wind?
  • Kies je voor demping of voor windgeleiding?

HAN aan de slag

Een studententeam van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen van Hogeschool Arnhem Nijmegen is in september 2019 aan de slag gegaan met het maken van prototypes. Elke twee weken leveren ze een verbeterde versie op.

Actieve proefpersonen nodig

Maar dan hebben ze wel goede input van testpersonen nodig. Daarvoor zoeken we hoortoesteldragers die in staat zijn om hun ervaringen goed over te brengen. De studenten staan voor een uitermate complexe uitdaging en feed back die er alleen uit bestaat dat het wél of niet werkt is onvoldoende. Testers moeten de testsituatie kunnen beschrijven, hun eigen handelingen en moeten in staat zijn om mee te denken met de ontwerpers. Misschien moet het materiaal dikker, of soepeler of moet een bevestiging makkelijker werken.

Ken jij een hoortoesteldrager met dergelijke vaardigheden? Testpersonen die het gehele traject (tot december 2019) een actieve bijdrage leveren belonen we met de allerlaatste versie van de Senza Rumore!

Vermeld het telefoonnummer waarop we kunnen bereiken. U mag dit veld leeg laten.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Contact

Dudokstraat 24
7425 CR Deventer

Email: info@fastconcepts.nl
Telefoon: +31 6 41 28 90 84

Algemene voorwaarden

Social Media

© 2018 Fast Concepts, Deventer. Alle rechten voorbehouden.

Please publish modules in offcanvas position.